Munkáltatói hozzájárulás

A dolgozók számára munkáltatói hozzájárulások juttatásához az Otthonvédelem Önsegélyező Pénztárnak és a munkáltatónak feltétlenül szerződnie kell!

A munkáltatói hozzájárulást minden dolgozónak egységesen fel kell ajánlani az alábbi lehetőségek szerint:

  • a dolgozók bérének azonos százalékban
  • azonos összegben
  • Cafetéria juttatási kereten belül

Az önsegélyező pénztári juttatást lehet előre és visszamenőleg is utalni a dolgozóknak, az alábbiak szerint:

  • Előre utalás: bármennyi hónapot lehet, de a tagoknak csak havonta lesz lekönyvelve a juttatás adott havi összege
  • Visszamenőleg: maximum 3 havi juttatást lehet adni azon dolgozóknak, akik adott hónapban már érvényes tagsággal rendelkeznek.

A vonatkozó jogszabályok alapján – SZJA tv. 69.§, 70.§ és 71.§-a – a munkáltatói hozzájárulást 2013-ban a minimálbér 15%-ig, azaz 15 225 Ft/fő/hó-ig (182 700 Ft/év) 19,04%-os személyi jövedelemadó (SZJA) és 14% Egészségügyi hozzájárulás (EHO) terheli munkáltatói oldalon.

Így a teljes teher a kedvezményesen adható keretig 35,7%.

Az Otthonvédelem Önsegélyező Pénztár jogszabályában rögzített egységes havi tagdíjának összege valamennyi pénztártagra vonatkozóan egységesen havi 10 650 Ft.

(Az önsegélyező pénztári juttatás és az egészségpénztári juttatás együttes összege nem haladhatja meg a 30 450 Ft/fő/hó összeget.)

A kedvezményesen adható határ feletti összeget többletadó terheli. Így a minimálbér 15%-a felett juttatott összeg után 2014-ben is 51,17%-os adóterhe keletkezik a munkáltatónak. (vagyis 16% SZJA + 27 EHO) x 1,19).

A dolgozó (Pénztártag) számára mind a kedvezményes rész, mind az azt meghaladó rész teljes mértékben adómentes juttatásnak számít!