Egyéni befizetés

Az egészségpénztári tagság teljes mértékben független a munkáltatóktól, így minden pénztártag – saját anyagi helyzetének megfelelően – egyénileg eldöntheti, hogy a munkáltatójától kapott juttatásán túlmenően vagy annak hiányában helyette az adózott jövedelemből teljesítsen egyéni befizetéseket a Pénztárba.

2014-ben is lehetővé teszik a jogszabályok, hogy az adózott jövedelemből teljesített egyéni befizetések után 20%-os adókedvezményt igényeljen vissza minden Pénztártag az állam felé befizetett (személyi jövedelemadójából)! Ez az összeg egy évben maximum 150 000 Ft lehet (500 000 Ft befizetés szükséges hozzá).

Fontos tudnivaló, hogy az önkéntes pénztárakon keresztül igénybe vehető adókedvezmény nincsen jövedelemhatárhoz kötve, valamint az adókedvezményt csak egy önkéntes Pénztártípusba lehet visszaigényelni!

Amennyiben egyéni befizetés mellett dönt, úgy kérjük, hogy befizetéseit mindig banki átutalással teljesítse az alábbi bankszámlaszámra:

  • A Pénztár központi bankszámlaszáma: RAIFFEISEN BANK 12001008–01379988–00100008

Továbbá kérjük, hogy minden befizetésnél feltétlenül tüntesse fel az utalás közlemény rovatában:

  • Pénztártag neve
  • tagi azonosító vagy adóazonosító jel
  • az utalás jogcíme: „tagdíj” vagy „egyéni befizetés”

A befizetések pénztártagi számlákra történő lekönyvelése a beérkezéstől számított 1 munkanap alatt megtörténik.

Amennyiben a munkáltatói rendeléssel együtt szeretné megkapni az egyénileg befizetett tagdíját, úgy Önnek nincsen további teendője.